Logo_impressio
Idt_logo_bn_350
Esteu imprimint:   Icon16_imprimir
Llistat: Llistat de documents de consulta
Núm docs. llistat: 5
Núm docs. imprimint: 5
Ordenats per: Títol asc
Heu cercat:  
Autoria : Tozer, Harry Vernon, 1902-1992
Llengua : Castellà


Carta de Harry V. Tozer sobre el viatge de visita al Museo de Granollers de Gerald Morice i Ryan Howard

Col·lecció: Documentació
Tipologia: Correspondència
Autoria: Tozer, Harry Vernon, 1902-1992 / Morice, Gerald
Data: 21/5/1977
Descripció: Carta mecanoscrita de H. V. Tozer a Jordi Coca, llavors Cap del recent estrenat Departament de Titelles i Marionetes de l'Institut del Teatre, en relació a les despeses de la visita al Museu de Granollers de Gerald Morice, fundador de la branca britànica de l'organització internacional de titelles UNIMA, i el seu acompanyant Ryan Howard. Firmada a mà, la carta explica el preu pactat amb el taxista tant pel viatge com per l'espera, el preu final i les decisions en quant a costos que Tozer pren, així com el canvi adjunt dels diners que ja se li havien cedit. Finalment, en un breu comentari assegura l'èxit de la visita, el complaent tracte dels organitzadors de l'exposició José Mª Farnés i Josep Comas i la casualitat de trobar-se durant la visita amb una gravació del NO-DO. Juntament amb la carta hi ha una nota a mà de Gerald Morice - sobre paper oficial de la Union Internationale de la Marionette - British Section - on s'acomiada i felicita l'èxit del que anomena un "super-festival", datada aquesta del 23 de maig de 1977.
Topogràfic: A 37-30
Registre: 392344

Correspondència amb H. V. Tozer sobre el seu taller a l'Institut del Teatre

Col·lecció: Documentació
Tipologia: Correspondència
Autoria: Coca, Jordi / Tozer, Harry Vernon, 1902-1992
Data: 19/7/1974
Descripció: Carta mecanoscrita del 16 de juliol de 1974 en què Jordi Coca, en aquell moment Cap del recent estrenat Departament de Titelles i Marionetes de l'Institut del Teatre, planteja una sèrie de canvis i problemàtiques pròpies del funcionament del taller. Disculpant-se per interrompre les seves vacances a Mallorca i tot preguntant-li per temes de la pròpia illa, li planteja una sèrie d'assumptes abordats en ordre numerat, aproximadament de més a menys apressant. La resposta va datada a 19 de juliol de 1974, una carta mecanoscrita en dos fulls (un d'ells escrit per ambdues bandes) en què Harry V. Tozer es disculpa en una nota final a mà per la mala mecanografia, que assegura es deu a una màquina d'escriure desconeguda. En ella respon, amb el mateix ordre de paràgrafs numerats, a les idiosincràsies del taller plantejades per Coca - en molts casos optant per tractar-ho millor cara a cara - i contesta amablement a les preguntes sobre Mallorca.
Topogràfic: A 62-32
Registre: 392355

Correspondència per un incident entre Harry V. Tozer i Albert Jané

Col·lecció: Documentació
Tipologia: Correspondència
Autoria: Graells, Guillem-Jordi / Jané, Albert / Tozer, Harry Vernon, 1902-1992
Descripció: Correspondència entre H. V. Tozer i Albert Jané, amb la figura mediadora de Guillem-Jordi Graells (en aquell moment, Cap d'estudis de l'Institut del Teatre). L'incident, o tal com s'hi refereixen els afectats "el malentès", va començar a partir d'una carta d'Albert Jané - divulgada al diari "Avui" - arrel de la publicació del llibre "Titelles, Teatro Popular" de F. Porras Soriano, es dedueix que queixant-se d'alguna nota d'aquest volum. La sèrie de cartes mecanoscrites conservada inicia amb la cordial nota (sense data) de Guillem-Jordi Graells a Albert Jané disculpant-se pel malentès, del qual assegura no tenia constància l'Institut del Teatre, i adjuntant una carta-explicació (no conservada) sobre l'afer de H. V. Tozer. La resposta és del 5 de novembre de 1981, quan Jané accepta les explicacions - tot i que les considera innecessàries perquè assegura no s'ha sentit mai realment ofès - i adjunta una carta de conciliació dirigida a H. V. Tozer a data del 4 de novembre de 1981. Finalment, es conserva la nota d'agraïment de Harry Tozer a Graells per la seva amistosa intervenció en la mediació d'aquest conflicte.
Topogràfic: A 219-35
Registre: 392336

Documentació per a l'Exposició de Marionetes de Harry V. Tozer

Col·lecció: Documentació
Tipologia: Document administratiu
Autoria: Tozer, Harry Vernon, 1902-1992
Descripció: Recull mecanoscrit que data del març de 1973 i que consta de dos escrits redactats per H. V. Tozer publicats al Puppetry Journal d'Amèrica: "Breve história de las Marionetas de Barcelona" (01 de març de 1957) i "H. V. Tozer, unas notas biográficas" (10 de setembre de 1954). El primer tracta la trajectòria accidentada però amb molt d'èxit de la companyia Marionetas de Barcelona; el segon dóna notícia sobre algunes de les dades més destacades de la vida de Harry V. Tozer ja no només com a marionetista, sinó també com a primer reivindicador del titella català a nivell internacional. Ambdós estan escrits en tercera persona. El seu recull es deu al Departament de Titelles i Marionetes de l'Institut del Teatre, que especifica en un full introductori que aquesta recopilació es dóna no només en motiu de l'exposició que es durà a terme per honrar la seva figura, sinó directament per honrar la figura d'un personatge que consideren cabdal en el desenvolupament de teatre de marionetes a Catalunya.
Topogràfic: A 5-12
Registre: 392361

Fulletó informatiu del Taller de Marionetes de Harry V. Tozer

Col·lecció: Documentació
Tipologia: Document administratiu
Autoria: Tozer, Harry Vernon, 1902-1992
Descripció: Fulletó informatiu sobre el Taller de Marionetes de Harry V. Tozer a l'Institut del Teatre en català; es tracta d'un terç de din A4 de color groc sobre el qual hi ha impresa una nota mecanografiada. La nota informa sobre les característiques, particularitats i objectius del Taller de marionetes que el marionetista anglès H. V. Tozer desenvolupava a l'Institut de Teatre des del curs 1973-74. Es conserva a més un escrit en castellà - mecanografiat i firmat a mà pel propi H. V. Tozer, datat el 04 de maig de 1978 - que sembla ser la font original per a aquesta posterior adequació i traducció del text, en què es duen a terme pocs canvis respecte el missatge original.
Topogràfic: A 33-12
Registre: 392438