Logo_impressio
Idt_logo_bn_350
Esteu imprimint:   Icon16_imprimir
Llistat: Llistat de documents de consulta
Núm docs. llistat: 19
Núm docs. imprimint: 19
Ordenats per: Títol asc
Heu cercat:  
Ciutat / País : Barcelona
Col·lecció : Qualsevol


Armilla

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Ferre
Descripció: Segle XX. Armilla clàssica d'estil XX de pany de color marró fosc i folre de sarga de cotó de color blanc amb línies de color negre. Sense coll ni solapes, es tanca amb botons i s'ajusta per l'esquena amb una sivella metàl·lica.
Tècnica/Material: Teixit de pany i cotó
Topogràfic: I 396
Registre: 251172

Armilla de cerimònia

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Monrás
Descripció: Segle XX. Armilla de cerimònia de finals del segle XIX inicis del segle XX, de tafetà amb jacquard de color negre i dibuix a quadres en colors daurat i blau; esquena amb folre de sarga diagonal i folre interior de percalina de cotó de cotó blanc amb perfils en color negre. Sense coll ni solapes, es tanca amb cinc botons de metall, té quatre butxaques rectes i s'ajusta per l'esquena amb un passador amb sivella metàl·lica.
Tècnica/Material: Teixit de tafetà, sarga i percalina
Topogràfic: I 445
Registre: 251621

Batí de Maria Espinalt

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Òpera. Soprano. Segle XX. Batí llarg de vellut de color blau amb forro de setí. Abotonat al pit amb dos botons i un cordó. Realitzat a Modes Capistrós.
Tècnica/Material: Teixit de vellut
Topogràfic: I 306
Registre: 252381

Calçó rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Vestuario PM y Cia
Descripció: Segle XX. Calçó rural d'influencia espanyola del segle XVIII de teixit de vellut color verd fosc i folre de cotó de color cru. Cintura cordada amb botons i part posterior a mode de pont llevadís; llargària del calçó fins al panxell i tres botons metàl·lics daurats als laterals.
Tècnica/Material: Teixit de vellut i cotó
Topogràfic: I 243
Registre: 250410

Camisa rural masculina

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Comas y Cia
Descripció: Segle XX. Camisa rural masculina inspirada en el segle XX, de teixit de cotó de color vermell. Peça ample de coll amb solapes petites, es tanca amb quatre botons de pasta negra que recorren el pit, obertures laterals als baixos i punys ajustats amb dos botons.
Tècnica/Material: Teixit de cotó
Topogràfic: I 285
Registre: 251707

Faldilla d'Aurora Pons per El Amor Brujo

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Dansa espanyola. Segle XX. Faldilla de tul estampada amb motius florals, amb volants de recorregut ondulant en teixit de ras de color fúcsia, punts de color verd i baixos amb cinta de color taronja; folre de cotó de color crema. Arriba fins els genolls, es tanca per la cintura amb quatre gafets i té caiguda en campana.
Tècnica/Material: Teixit de tul, ras i cotó
Espectacle: El Amor Brujo [Ballet-pantomima]. De falla, Manuel [Compositor]. Martínez Sierra, Gregorio [Llibretista]. Portillo, Alberto [Coreògraf]. Pons, Aurora. Portillo, Rosario [Ballarines].
Topogràfic: I 828
Registre: 396997

Frac

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: M. Castella
Descripció: Segle XX. Frac de pany de llana de color negre amb folre de setí de cotó del mateix color. Coll de vellut de color negre, dues butxaques rectes, es tanca amb sis botons de seda brodada, dos botons als punys de les mànigues i obertura de la costura central posterior als baixos de la peça.
Tècnica/Material: Teixit de llana, cotó i vellut
Topogràfic: I 427
Registre: 251128

Frac, pantaló i armilla

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Juan Magriña
Descripció: Segle XX. Frac, pantaló i armilla inspirats en el segle XIX (època Romàntica), en teixit d'estam amb dibuix d'espiga i aplicacions de teixit de ras de color marró i coll de vellut de color negre. Frac de color marró fosc amb solapes en ras del mateix color, quatre botons de color negre i dos als costats. Pantaló de tall recte que s'ajusta per una sivella de metall i té cinc botons a la bragueta i butxaques. Armilla de cotó de color marfil amb perfils en vermell i dibuixos en marró; no té solapes i es tanca amb cinc botons de nacre, té 4 butxaques i s'ajusta amb una sivella metàl·lica a la part posterior.
Tècnica/Material: Teixit d'estam, ras i vellut
Topogràfic: I 201
Registre: 250485

Jaqueta rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Casa New York
Descripció: Segle XX. Jaqueta d'inspiració rural de la segona dècada del segle XX, feta de pèl de camell gruixut de color negre, folre de seda i cotó de color lila i detall dels punys en feltre de color negre. Solapa tipus carta que es tanca amb tres botons de pasta de color negre i dues butxaques disposades en diagonal a l'alçada de la cintura. Aplicacions de dues línies punxegudes de feltre als punys.
Tècnica/Material: Teixit de pèl de camell, seda, cotó i feltre
Topogràfic: I 245
Registre: 250614

Mantó de manila d'Aurora Pons

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Complement indumentària
Descripció: Dansa espanyola. Segle XX. Mantó de texit de manila de color negre amb brodats florals de tonalitats verdes, roses i taronges de fils de seda i baixos amb serrell llarg.
Tècnica/Material: Teixit de manila i seda
Espectacle: La Malagueña [Dansa]. Magriñá, Joan [Coreògraf]. Pons, Aurora [Ballarina].
Topogràfic: I 827
Registre: 396996

Quimono llarg de Maria Espinalt per a Cio-Cio-San a Madama Butterfly

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Modas Derkas
Descripció: Madame Butterfly. Òpera. Soprano. Segle XX. Quimono llarg, de teixit de ras de colors rosa clar i rosa fosc, amb flors estampades de color gris blavenc. Escot picat, tancament creuat. Llaç per ajustar de color verd. Soprano.
Tècnica/Material: Teixit de ras
Espectacle: Madame Butterfly [Òpera]. Puccini, Giacomo [Autor]. Espinalt, Maria [Soprano]. Madrid, 1935.
Topogràfic: I 297
Registre: 252322

Quimono llarg de Maria Espinalt per a Cio-Cio-San a Madama Butterfly

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Madame Butterfly. Òpera. Soprano. Segle XX. Quimono llarg d'otomà de seda de color verd jade jaspiada amb sanefes i rivets de flors blanques; cinturó japonès de color groc amb llaç. Soprano. Coll picat i tancament creuat. Llaç per ajustar de color groc. Japonès. Japonesa. Japó. Japón. Japonisme. Japonismo. Iconografia japonesa. Realitzat a Modas Derkas.
Tècnica/Material: Teixit d'otomà de seda
Espectacle: Madame Butterfly [Òpera]. Puccini, Giacomo [Autor]. Espinalt, Maria [Soprano]. Madrid, 1935.
Topogràfic: I 296
Registre: 252310

Vestit d'escola bolera d'Aurora Pons

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Dansa espanyola. Bolero. Segle XX. Vestit de vellut de color vermell amb encaix, passamaneria i pedreria de color negre i falda de teixit de ras de color blanc os; folre interior de cotó de color crema. Escot rodó i màniga curta amb passamaneria, cos amb llaçada tipus cosset i ornamentació vegetal amb pedreria i faldilla amb aplicació d'encaix amb motius florals. Es tanca per l'esquena amb sis gafets i un cordill.
Tècnica/Material: Teixit de vellut, ras cotó, pedreria i lluentons
Espectacle: Escola bolera [Dansa espanyola]. Magriñá, Joan [Coreògraf]. ]Pons, Aurora [Ballarina].
Topogràfic: I 829
Registre: 396998

Vestit de gala negre d'Aurora Pons

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Vestit llarg de gala que utilitzava la ballarina per assistir a les representacions del Liceu. Vestit de cotó i teixit de ras de color negre amb encaix de motius florals. Tall recte amb cremallera lateral, màniga llarga amb encaix, escot en forma de cor amb sostenidor interior i llaçada amb cinta sota el pit.
Tècnica/Material: Teixit de ras i cotó
Topogràfic: I 830
Registre: 396999

Vestit de gala turquesa d'Aurora Pons

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Aguadé, Assumpció
Descripció: Segle XX. Vestit llarg de gala que utilitzava la ballarina per assistir a les representacions del Liceu. De seda de color aiguamarina amb aplicació de perles de plàstic al pit, els baixos del vestit i la capa. Tirants i escot quadrat, sostenidor interior i tall recte. Es tanca per l'esquena amb cremallera, la capa incorporada a la peça s'ajusta mitjançant tres botons metàl·lics.
Tècnica/Material: Teixit de seda i perles falses
Topogràfic: I 824
Registre: 396915

Vestit de quatre peces de Maria Espinalt per a Doña Francisquita

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Òpera. Soprano. Segle XX. Vestit de quatre peces (composat per vestit, davantal, manteleta i llaç) inspirat en mitjans del segle XIX (època romàntica), de cotó de color rosa i aplicacions rivetejades amb blonda de color negre i ornamentació a coll, punys, cintura, baixos i mantó en quadres de colors blanc i negre. Vestit d'escot picat, mànigues bombades, punys, ajustament a la cintura i volants als baixos. Manteleta amb serrell als extrems. Davantal amb un rivet frunzit de ras de color negre. Llaç amb mateixes característiques que la manteleta. Realitzat a Modas Derkas.
Tècnica/Material: Teixit de cotó
Espectacle: Doña Francisquita (1935) [Sarsuela]. Vives, Amadeu [Autor]. Espinalt, Maria [Intèrpret].
Topogràfic: I 299
Registre: 252328

Vestit masculí de dos peces

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Klein
Descripció: Segle XX. Vestit masculí de dos peces (composat per jaqué i pantaló) inspirat en finals del segle XIX i inicis del XX, de pany llis, coll de vellut i folre de setí de color negre; les mànigues folrades de setí de color marfil. Jaqué amb solapes i tancament semi creuat amb sis botons de metall daurat, tres botons a cada màniga i dos a les costures de l'esquena; s'obre per la costura central de la cua de l'esmòquing. Pantaló ajustat, es tanca amb bragueta, té quatre botons a la cintura, dues butxaques a les costures, s'ajusta per l'esquena amb un passador amb sivella metàl·lica i els baixos porten lligues per passar sota les sabates.
Tècnica/Material: Teixit de pany, vellut i setí
Topogràfic: I 463
Registre: 251286

Vestit regional gallec de quatre peces de Maria Espinalt per a Maruxa

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Modas Capistrós
Descripció: Òpera. Soprano. Segle XX. Vestit regional gallec de quatre peces (composat per brusa, faldilla, davantal, i manteleta), de sarga de color vermell amb teixit de ras de colors negre i vermell; brusa de cotó de color blanc. Brusa de màniga curta amb coll rodó, decoracions verticals a la pitrera i sis botons. Faldilla de color vermell amb dues línies de color negre als baixos.Davantal de ras bicolor sense folre. Manteleta de les mateixes característiques. Realitzat a Modes Capistrós.
Tècnica/Material: Teixit de sarga, ras i cotó
Espectacle: Maruxa [Sarsuela]. Vives, Amadeu [Autor]. Espinalt, Maria [Intèrpret]. Casino Aliança de Barcelona, 1930.
Topogràfic: I 310
Registre: 252385

Vestit rural masculí

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: DAYAN'S
Descripció: Segle XX. Vestit rural masculí (composat per jaqueta americana i pantaló) inspirat en el segle XX, de vellut marró i verd. Jaqueta americana al solapes i tres botons de pasta de color marró fosc. El pantaló es tanca mitjançant sis botons d'acer interiors i hi ha quatre botons per subjectar els tirants (no inclosos). Darrere porta una cinta i una sivella d'acer i als baixos unes gomes per aconseguir la sensació de pantaló bombat.
Tècnica/Material: Teixit de vellut
Topogràfic: I 059
Registre: 250554