Logo_impressio
Idt_logo_bn_350
Esteu imprimint:   Icon16_imprimir
Llistat: Llistat de documents de consulta
Núm docs. llistat: 30
Núm docs. imprimint: 20
Ordenats per: Títol asc
Heu cercat:  
Fons : Fons Jaume Borràs
Col·lecció : Qualsevol


Americana d'estiu de Jaume Borràs

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Americana d'estiu de Jaume Borràs feta d'alpaca color os i cordada per quatre botons de nacre. Té dues butxaques quadrades a cada extrem davanter.
Tècnica/Material: Alpaca
Topogràfic: I 246
Registre: 250422

Armilla

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Armilla de tipus carmagnole inspirada en el Període Revolucionari francès de finals del segle XVIII en teixit de cotó jacquard color vermell al fons i combinat amb línies horitzontals de color marró i or. Coll alt amb solapes i escot reduït amb sis traus per tancar la peça, amb una butxaca recta a cada costat.
Tècnica/Material: Teixit de cotó
Topogràfic: I 693
Registre: 250418

Armilla de cerimònia

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Armilla de cerimònia inspirada en el segle XVIII francès (estil rococó) en teixit de vellut amb dibuix jacquard escocès de colors rosa, verd, negre i or; folre de cotó de color cru. Coll alt amb tira, solapes i deu traus per cordar amb botons del mateix estampat que l'armilla; sense butxaques. Vores rivetejades amb color or.
Tècnica/Material: Teixit de vellut i cotó
Topogràfic: I 694
Registre: 250414

Calçó

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Calçó inspirat en el segle XVIII de sarga d'estam de color blau marí que arriba fins a mitja cama i s'ajusta per una botonada. Bragueta i part posterior de tipus pont llevadís.
Tècnica/Material: Teixit de sarga d'estam
Topogràfic: I 020
Registre: 250625

Calçó rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Vestuario PM y Cia
Descripció: Segle XX. Calçó rural d'influencia espanyola del segle XVIII de teixit de vellut color verd fosc i folre de cotó de color cru. Cintura cordada amb botons i part posterior a mode de pont llevadís; llargària del calçó fins al panxell i tres botons metàl·lics daurats als laterals.
Tècnica/Material: Teixit de vellut i cotó
Topogràfic: I 243
Registre: 250410

Calçó rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Calçó rural d'inspiració de primer quart de segle XX de sarga de color negre, amb aplicacions grises del mateix material i folre de cotó. Calçó a l'alçada del bessó amb bragueta de tres botons amb cinturó, aplicacions grises als baixos amb tres botons i línia lateral que puja fins la cintura.
Tècnica/Material: Teixit de sarga i cotó
Topogràfic: I 253
Registre: 250530

Camisa/brusa llarga rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Camisa/brusa llarga i ample d'inspiració rural dels segles XIX i XX en teixit de cotó percal de color blau marí. Sense coll i obertura fins a la cintura que es tanca amb dos cordills amb borles.
Tècnica/Material: Teixit de cotó percal
Topogràfic: I 255
Registre: 250464

Camisa/brusa rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Camisa/brusa ample d'inspiració rural festiva de cotó amb línies verticals de color blau marí i blanc. Coll tancat amb obertura i amb ruixa decorada amb botons daurats a dues bandes. Punys tancats per un botó.
Tècnica/Material: Teixit de cotó i jacquard
Topogràfic: I 539
Registre: 250688

Cosset

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Cosset inspirat en finals del segle XIX inicis XX de teixit de seda i ras color negre amb folre d'alpaca color ocre. Coll de tira i obertura per amb tancament de 23 botons, acabament en punta per davant i per darrere prolongació amb acabament en llengüetes. Barnilles als costats.
Tècnica/Material: Teixit de seda, ras i alpaca
Topogràfic: I 555
Registre: 250685

Cota de malla de quatre peces

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Cota de malla de quatre peces (túnica llarga, cos interior, calça baixos i caputxa) inspirada en les primeres croades dels sigles XI-XII, en teixit de punt sobre fils de cotó gris, fil de metàl·lic de color plata i folre de colors blanc i negre. Túnica llarga amb coll rodó i tancament mitjançant gafets interiors; mànigues llargues i amples. Les mànigues interiors s'ajusten a la nina i van unides a un cos amb escot triangular que s'abotona amb vuit botons de pasta de color negre. Calça baixos que s'ajusta a la cintura amb una cinta de cotó color blanc; peus que son sabates amb tacó reforçades amb sola de cuir. Caputxa amb capeta del mateix material que la túnica.
Tècnica/Material: Teixit de punt, cotó i fil de metall
Topogràfic: I 065
Registre: 250510

Dalmàtica amb capilla i mànigues postisses

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Dalmàtica amb capilla i mànigues postisses inspirada en el segle XIV, en teixit de tapisseria vegetal en jacquard de color vermell i entramat de tissú d'or, teixit de ras de color crema i passamaneria daurada. Dalmàtica de màniga curta oberta pels dos laterals que es tanquen per cordons entrellaçats; vores, mànigues i ornamentacions del coll rodó amb sis botons, de passamaneria daurada, amb serrell del mateix color. Cos interior de cotó blanc amb obertura davantera i baix ajustat per una cinta; mànigues postisses de teixit de ras de color granat i punys de passamaneria i punta daurada. Capilla en teixit de ras de color granat amb passamaneria i punta daurada al coll i les vores i caperutxa a la part del darrere de la qual penja una borla de tissú en color or.
Tècnica/Material: Teixit de jacquard, ras i cotó
Topogràfic: I 057
Registre: 250501

Faixa rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Faixa rural de estam autèntica de color os i jacquard als perfils en colors vermell i blau. Té flocs als extrems.
Topogràfic: I 541
Registre: 250426

Frac, pantaló i armilla

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Juan Magriña
Descripció: Segle XX. Frac, pantaló i armilla inspirats en el segle XIX (època Romàntica), en teixit d'estam amb dibuix d'espiga i aplicacions de teixit de ras de color marró i coll de vellut de color negre. Frac de color marró fosc amb solapes en ras del mateix color, quatre botons de color negre i dos als costats. Pantaló de tall recte que s'ajusta per una sivella de metall i té cinc botons a la bragueta i butxaques. Armilla de cotó de color marfil amb perfils en vermell i dibuixos en marró; no té solapes i es tanca amb cinc botons de nacre, té 4 butxaques i s'ajusta amb una sivella metàl·lica a la part posterior.
Tècnica/Material: Teixit d'estam, ras i vellut
Topogràfic: I 201
Registre: 250485

Gipó

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Gipó amb mànigues postisses inspirat en la indumentària espanyola del segle XVII de teixit de llana color gris perla amb folre de cotó de color os, cos de cotó de color marfil i mànigues de vellut color verd fosc. Coll tancat, espatlles curtes en triangle, decoracions amb tires de vellut negre a les mànigues i el cos central en forma de V; ajustat a la cintura i amb faldó curt. Mànigues amb punys blancs cosides a un cos de cotó que es corda pel davant amb dos botons a dalt i una cinta inferior.
Tècnica/Material: Teixit de llana, cotó i vellut
Topogràfic: I 244
Registre: 250443

Gipó amb faldó o robeta

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Gipó amb faldó o robeta inspirat en el segle XVI, de drap colors marró fosc i cafè, folre interior de cotó color gris i sanefa decorativa. Coll rodó, s'abotona amb vuit botons de ferro amagats per la tela, faldó amb costura central i mànigues exteriors molt amples. Mànigues interiors de seda color marró amb llaçades decoratives trenades amb reblons de metall.
Tècnica/Material: Teixit de drap, cotó i seda
Topogràfic: I 049
Registre: 250560

Gipó i calçó

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Gipó i calçó inspirat en el segle XVII, d'estam de color tàbac amb aplicacions rivetejades en punt i llaçades de colors gris i bordeus, coll i punys de cotó de color os i ras de seda a les mànigues interiors. Es composa per un gipó curt que es tanca amb cinc botons metàl·lics daurats, coll i punys, mànigues curtes exteriors i llargues interiors, amb aplicacions a les vores i tres llaçades als laterals. Calçó amb botons metàl·lics daurats a la cintura, sivella que s'ajusta per darrere i quatre llaçades als laterals.
Topogràfic: I 058
Registre: 250477

Gipó llarg

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Gipó llarg inspirat en el segle XVII de sarga de color marró i ocre a les mànigues, folre de color pedra. Coll redó rematat per una tira i obertura fins l'alçada de la cintura amb cinc botons metàl·lics de colors negre. Les mànigues exteriors de color marró són molt curtes, i les llargues de tall recte són de color ocre.
Tècnica/Material: Teixit de sarga
Topogràfic: I 200
Registre: 250516

Gorguera o 'faldeta' metálica

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Gorguera o "faldeta" metálica inspirada en l'època de les Croades dels segles XI i XII; de teixit metàl·lic de cotó platejat rematat amb petita obertura en forma d'U a la part superior, i amb una sanefa daurada a la part inferior.
Tècnica/Material: Teixit metàl·lic de cotó
Topogràfic: I 540
Registre: 250468

Guerrera militar

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XX. Guerrera militar inspirada en els uniformes espanyols de la Guerra de Cuba de 1898 de cotó color blau. Jaqueta sense punys, de coll alt, tancada amb set botons daurats al pit i una butxaca recta a la part inferior esquerre. Ruixes cosides a les espatlles amb acabades en punxa en direcció el coll amb un botó daurat cadascuna. Condecoració a la part superior dreta que consta d'una creu blanca i una corona daurada unides sobre la bandera espanyola. Costura central que entalla l'esquena amb dos flancs triangulars, sota la cintura, de tres botons.
Tècnica/Material: Teixit de cotó
Espectacle: Exposat a La Disfressa; del 5/02 al 1/04 de 1979
Topogràfic: I 066
Registre: 250567

Jaqueta rural

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Casa New York
Descripció: Segle XX. Jaqueta d'inspiració rural de la segona dècada del segle XX, feta de pèl de camell gruixut de color negre, folre de seda i cotó de color lila i detall dels punys en feltre de color negre. Solapa tipus carta que es tanca amb tres botons de pasta de color negre i dues butxaques disposades en diagonal a l'alçada de la cintura. Aplicacions de dues línies punxegudes de feltre als punys.
Tècnica/Material: Teixit de pèl de camell, seda, cotó i feltre
Topogràfic: I 245
Registre: 250614